Авторизація

Новини

7d7437633af2ca1a294bdfe6092a4679_350_233_f.jpg

12 жовтня у Мінрегіоні відбулося перше засідання Конкурсної комісії з проведення конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році. До Конкурсної комісії включено представників  Мінрегіону, центральних органів державної влади,  всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, їх проектів та програм, громадських організацій, а також незалежні експерти та науковці.

На засіданні  розглянуто інформацію про  підсумки  збору та узагальнення заявок, розподілу їх за тематикими і номінаціями.

У 2015 році на конкурс було подано близько 100 заявок. Найбільше заявок на Конкурс надійшло від органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області.

Відбір кращих практик проводиться за напрямками – «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди», «Енергозбереження та енергоефективність», «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць».

Метою конкурсу є відбір, відзначення та поширення кращих проектів і програм органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій, що були реалізовані на практиці.

Конкурс проводиться у співпраці з Радою Європи. 

Усі фіналісти будуть нагороджені спеціальними відзнаками та дипломами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Ради Європи. 

Під час засідання заплановано  підсумки  Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році оголосити  у жовтні 2015 року.

 

Довідково:

Протягом 2012-2013 року конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи.

З 2014 року організатором цього конкурсу виступає Мінрегіон.

13.10.2015

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації