Авторизація

Новини

У цьому переконаний президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. "Відкладення прийняття змін до Основного закону унеможливлює проведення комплексної реформи місцевого самоврядування, а відтак і створення спроможних територіальних громад сільських, селищних і міських рад, запровадження дієвого самоврядування на рівні району й області", - наголошує він.

Прийняття змін до Конституції України обумовлюється необхідністю термінового врегулювання питань адміністративно-територіального устрою, створення виконавчих органів районних і обласних рад, а також зміни функцій місцевих державних адміністрацій. "Тому незрозумілою є позиція деяких політиків та громадських діячів, які говорять про несвоєчасність внесення змін до Конституції, - говорить керівник всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування. - Такі висловлювання можна лише трактувати як загравання із електоратом напередодні виборів до місцевих рад".

"Звертаюся до всіх своїх колег, до політичної еліти з проханням — відійти від красивих гасел на політичних шоу та у засобах масової інформації. Іншого шляху, ніж реформи, у нас немає. Реформу потрібно реалізувати якомога швидше, а зміни до Конституції України мають бути ухвалені Верховною Радою вже цієї осені", - запевняє голова Харківської обласної ради.

Закріплення на конституційному рівні децентралізації державної влади в Україні та посилення конституційно-правового статусу місцевого самоврядування – це вимога часу. Успішно проведена реформа створить сприятливі умови, в яких громади зможуть самостійно підходити до формування стратегій розвитку територій, акумулювати і розпоряджатися значно більшими ресурсами, ніж у минулому. Отже, створюватимуться сприятливі умови для активізації громад, для руху територіальних спільнот до сталого розвитку, забезпечення безпечного та гідного рівня життя мешканців громад.

18 серпня 2015

За матеріалами Веб-сайта Харківської обласної ради

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації