Авторизація

Новини

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Чернігівської області.

9fad9c8e38b664f8b08c8abf37443845 350 233 f 1

«Ми повинні чітко усвідомити настав час діяти: зменшити споживання газу, скоротити свої витрати та зменшити залежність від російського газу», - сказав Геннадій Зубко.

За його словами, територіальні громади, місцеві муніципалітети, ОСББ повинні активізувати впровадження  енергоефективних заходів.

Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що з проведенням бюджетної децентралізації місцеві громади отримали більші можливості для проведення не лише енергоефективних заходів, а й для реалізації інших проектів розвитку своїх територій.

«Вперше рішення про використання  коштів з Державного фону регіонального розвитку будуть прийматись саме місцевою владою, - наголосив він. – Для цього потрібно сформувати і затвердити перспективний план розвитку області».

p19n2kfh7t16q1lma1vt512fd9h77 1024 768 f

«Сьогодні у Чернігова є конкретний шанс отримати додаткову тролейбусну лінію. Міською владою вже закладена до бюджету частина фінансування – 8 млн. грн., потрібні іще 10 млн. грн. Є кошти,  закладені у Державному фонді регіонального розвитку, які Чернігівщина може використовувати на фінансування своїх проектів. Це близько 101 млн. грн.», - сказав Геннадій Зубко.

«Аби їх отримати потрібна дуже проста річ – проголосувати та прийняти перспективний план розвитку області, показати як Чернігівщина має розвиватися. Ці кошти можуть бути отримані і спрямовані, в тому числі, на монтаж додаткової тролейбусної лінії», - зазначив Віце-прем’єр-міністр України.

Геннадій Зубко зауважив, що Чернігів перший виступив з проектом по розбудові тролейбусної лінії. «Однак за прикладом вашого міста, Житомир в цьому році також буде реалізувати такий самий проект – проведення додаткової тролейбусної лінії у новий житловий мікрорайон», - повідомив він.

«Але різниця в тому, що Житомирська обласна рада вже проголосувала за прийняття перспективного плану розвитку і, відповідно, отримає кошти на реалізацію цього проекту із Державного фонду регіонально розвитку», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр України.

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра

05.06.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації