Авторизація

Новини

 Шановні користувачі Ресурсного центру, представники органів місцевого самоврядування!

На сьогодні Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади проходить особливий етап, а саме формування спроможних громад, від ефективного впровадження якого буде залежати подальший успіх децентралізації влади, оскільки за результатами якого мають з'явитися належні суб'єкти, яким буде можливо передати повноваження.

Темпи добровільного об'єднання територіальних  громад створили виклик районному рівню врядування, що має своїм наслідком не збалансовану бюджетну політику та дублювання повноважень між громадами та районами,  це потребує подальшого реформування районного рівня місцевого самоврядування. Детальніше за посиланням. Ознайомитися з обговоренням шляхів вирішення цього питання можливо за посиланням.

У зв'язку із цим започатковуємо цю рубрику у якій  представлені матеріали щодо порушених питань, а також Моніторинг ЗМІ щодо реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, який готується щоденно Мінрегіоном та розповсюджується на адреси обласних та районних рад за сприяння Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку

Запрошуємо слідкувати за оновленнями цієї рубрику.

Матеріали (законодавчі акти, роз'яснення, презентації, інфографіка)

Актуальні новини

Обговоріть на форумі

Відеоматеріали

 

Матеріали заходу:

Нарада-семінар для представників районних та обласних рад з питань реалізації положень Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

 

 

Практичні аспекти формування Перспективного плану формування дієздатних громад

 

 

Нарада з питань проведення оцінки та попереднього відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які фінансуватимуться за кошти державного фонду регіонального розвитку у 2015, 2016 та подальших роках

 

 

Селекторна нарада під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України — керівника апарату Негоди В.А.

 

 

Співробітництво та об’єднання заради розвитку

 

 

Відео трансляція випуску ток-шоу «Твоя влада» на тему «Перші кроки до об’єднання громад»

 

Відеозапис он-лайн наради щодо подальшої діяльності Офісів реформ під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – керівника апарату НЕГОДИ В.А.  Про підсумки заходу за посиланням.

 Відео трансляція випуску ток-шоу «Твоя влада» на тему: «Зміни  до Конституції. Рішення Конституційної Комісії  щодо децентралізації. Висновки Венеціанської комісії»

 

Відеозапис семінар-наради «Проекти регіонального розвитку в 2016 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку»  детальніше за посиланням. Про підсумки заходу за посиланням.

Ток-шоу «Твоя влада»: Тема – «Підготовка Перспективних планів завершена. Наступний крок - як втілити їх в життя?»

Європейський досвід місцевого самоврядування

Ток-шоу «Твоя влада» на тему: "Розширення повноважень та можливостей для органів місцевого самоврядування майбутніх укрупнених громад. Від теорії до практики»

Децентралізація – те, чого вимагає український народ

Спроможні громади - сильна держава (довідки)

Спроможні громади - сильна держава (медицина)

Спроможні громади - сильна держава (дороги)

 

Спроможні громади - сильна держава (школа)

Спроможні громади - сильна держава (робочі місця)

Відео-запис круглого столу «Першочергові завдання щодо забезпечення децентралізації та реформи місцевого самоврядування», що відбувся 29 січня 2016 року

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації