Авторизація

Новини проекту «Добре врядування для розбудови потенціалу громади»

75224814 555104321724127 7698129592703254528 n e1573220009369

Українська асоціація районних та обласних рад презентувала результати Проекту «Добре врядування для розбудови та потенціалу миру», що впроваджувався за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру у Донецькій та Луганській областях в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку УАРОР.

Як зазначила представниця УАРОР Анна Голосінська, Проект мав за мету підвищити обізнаність службовців та депутатів органів місцевого самоврядування, зміцнити спроможність місцевих рад, зокрема шляхом імплементації інструментів ефективного бюджетування та налаштування зв’язків з громадськістю.

«За рік реалізації Проекту вдалося виконати чимало завдань. Для 20 громад-учасників проведені тренінги, напрацьовані та передані місцевим радам документи для використання у формуванні бюджетного процесу, аналітичні матеріали щодо інституційної спроможності та методичні рекомендації щодо залучення громадськості до прийняття рішень. А завдяки обраним місцевим експертам, вдалося забезпечити сталий ефект від реалізації проекту. На цьому співпраця Асоціації з громадами не завершується. Наші експерти продовжують надавати консультативну підтримку громадам» , — розповіла Анна Голосінська.

Зазначимо, що презентація відбулась в ході дискусійної панелі «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади: на центральному, регіональному та місцевому рівні. Особливості проведення реформи на сході України», що організована Програмою ООН із відновлення та розбудови миру спільно з Асоціацією.

Довідково

Дискусійна панель ПРООН та УАРОР: особливості децентралізації на Донеччині та Луганщини

Президент УАРОР: Донеччина та Луганщина потребують особливої уваги у в контексті децентралізації

Резолюція дискусійної панелі «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади: на центральному, регіональному та місцевому рівні. Особливості проведення реформи на сході України», що організована Програмою ООН із відновлення та розбудови миру спільно з Асоціацією.

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації