Авторизація

Новини проекту «Добре врядування для розбудови потенціалу громади»

86563

Експерти Ресурсного центру підготували аналітичні записки про  формування спроможних громад, чергові місцеві вибори, сільський розвиток в умовах децентралізації та державний фонд регіонального розвитку як інструмент розвитку об'єднаних територіальних громад.

Детальніше за посиланнями.

Чи дійсно об'єднані територіальні громади відіграють першочергову і ключову роль у формуванні адміністративно-територіального устрою? Які можливості для ОМС відкриває Закон України "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Читайте в аналітичній записці "Роль об'єднаних територіальних громад у адміністративно-територіальному устрою України".

Чому важливо проведення чергових місцевих виборів на новій територіальній основі? Читайте в аналітичній записці щодо проведення чергових місцевих виборів на новій територіальній основі.

Про інструменти забезпечення сталого розвитку сільських територій в умовах децентралізації, читайте в аналітичній записці  "Про розвиток сільських територій в умовах децентралізації: інструменти розвитку".

У аналітичній записці "Державний фонд регіонального розвитку, як додатковий фінансовий інструмент зміцнення інституційної спроможності об’єднаних територіальних громад"  розкривається сутність "Державного фонду регіонального розвитку, що сприяє забезпеченню сталого регіонального розвитку, його нормативно-правова база, та особливості його проектів, дотримання яких забезпечать сталий регіональний розвиток та створять додаткові можливості для подальшого розвитку.

 

Документи підготовлені Експертами Ресурсного центру Української асоціації районних та обласних рад в рамках реалізації проекту «Добре врядування для розбудови потенціалу громади» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за проектом «Ефективне врядування та залучення громадян для покращення доступу до правосуддя, безпеки, охорони довкілля та соціальної згуртованості на сході Україні» за підтримки Уряду Королівства Данії, Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації