Авторизація

Новини проекту «Добре врядування для розбудови потенціалу громади»

Idea images

Формування спроможних проектних команд органів місцевого самоврядування – непростий, але корисний інструмент втілення в життя проектів, який принесе користь не лише громаді, а й колективу органу місцевого самоврядування. Повноваження органів місцевого самоврядування поряд із сучасними можливостями грантової та проектної підтримки дозволяють проектному підходу зайняти гідне місце в процесі вирішення будь-
яких питань місцевого значення.

Завантажити можна за посиланнями.

Міжмуніципальне співробітництво та налагодження партнерства органів місцевого самоврядування для реалізації спільних проектів - загальновідома і прийнята модель об’єднання зусиль у країнах Європейського Союзу, яка відкрила нові можливості органам місцевого самоврядування в Україні. Практичне застосування такого співробітництва дозволяє врегулювати відносини економічного, соціального, правового характеру щодо співробітництва громад, дає змогу більш ефективно органам місцевого самоврядування виконувати власні повноваження.

Завантажити можна за посиланнями.

Документи підготовані в рамках реалізації проекту «Добре врядування для розбудови потенціалу громади» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за проектом «Ефективне врядування та залучення громадян для покращення доступу до правосуддя, безпеки, охорони довкілля та соціальної згуртованості на сході Україні» за підтримки Уряду Королівства Данії, Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Детальніше про проект за посиланням.

Довідково

На Форумі Ресурсного центру УАРОР надається консультаційна підтримка щодо зміцнення інституційної спроможності ОМС в рамках зазначеного проекту, детальніше за посиланням.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації