Авторизація

Конкурси

Цього року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Міністерством молоді та спорту вперше відзначить проекти у сфері молодіжної та дитячої політики, які самі діти та молодь назвуть найкращими. Позмагатися за Премію дітей та молоді “Найкраща ініціатива громади 2020” запрошуються громади з усієї України.

До участі у конкурсі приймаються проекти від громад, які відповідають трьом головним вимогам:

  1. вирішують актуальну проблему для дітей та/чи молоді,
  2. мають конкретні і вимірювані результати,
  3. реалізовані у 2020 році.

Подані на конкурс роботи будуть оцінюватись у два етапи. На першому етапі члени експертного журі відберуть десять фіналістів. На другому - діти та молодь - представники Молодіжних та Дитячих дорадчих рад громад-учасниць ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді” оберуть проект, який, на їхній погляд, є найбільш актуальним та новаторським.

Подати заявку для участі у конкурсі можна до 15 жовтня за посиланням: https://forms.gle/12q7vPMwtz7QsSnR6

Зверніть увагу, що в анкеті необхідно буде завантажити коротке (60-90 секунд) презентаційне відео, яке відображає успіхи поданого проекту.

Результати конкурсу будуть оголошені у Всесвітній день дитини, 20 листопада 2020 року.

Премія дітей та молоді впроваджується у рамках ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді”. Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді. З часу створення у 1996 році, до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. На сьогодні ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплює понад 30 мільйонів дітей.

29 березня 2018 року відбулося підписання Меморандуму щодо впровадження в Україні ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» між ЮНІСЕФ, Урядом України та партнерами. Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство розвитку громад і територій України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство культури, молоді та спорту України; Уповноважений Президента України з прав дитини; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» та Громадська спілка «Національна молодіжна рада України».

Додаткова інформація за телефоном +380959346241

або пишіть сюди opryshko@unicef.org

Джерело: ЮНІСЕФ

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації