Авторизація
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене

ТЕМА: Оприлюднення відомостей, що містяться у декларації

Оприлюднення відомостей, що містяться у декларації 14 бер. 2014 15:55 #260

Інформація про дату народження членів сім"ї декларанта не належить до інформації з обмеженим доступом, виходячи з буквального розуміння абз. 2 ч. 2 ст. 12 антикорупційного Закону № 3206.

По другому питанню. Дякую, дуже круте питання, я поки його не отримала, взагалі не помітила, що там у зв2язку з новим формулюванням закону, є проблема.
Згідно з п. 11-1 Примітки до декларації, затвердженої антикорупційним Законом № 3206, у полях "Усього" та "у тому числі за кордоном" у позиціях 45 - 64 зазначається повне найменування банків, інших фінансових установ, товариств, підприємств, організацій тощо, з якими у декларанта чи членів його сім'ї наявні відповідні відносини.
Водночас відповідно до абз. 2 ч. 2 ст. 12 Закону № 3206 оприлюдненню не підлягають відомості щодо місцезнаходження об"єктів. Яких саме об"єктів, не уточнено. Оскільки використано термін, який не кореспондується з нормами цивільного законодавства, виникає запитання: які об"єкти маються на увазі?
Варіантів два.
Перший: Об"єкти, зазначені у підрозділах А і Б розділу ІІІ декларації. Бо саме там використовується це словосполучення.
Другий: Маються на увазі усі об"єкти цивільних прав декларанта і інформація про їх місцезнаходження потребує такого ж захисту, як і інформації про місцезнаходження нерухомого майна.
Мені як юристу, що захищає права декларантів, звісно, подобається другий варіант. Виходячи з усіх приписів і міжнародного законодавства, він є більш правильним з точки зору захисту декларантів та членів їх сімей.
Але на жаль, тлумачення цій ситуації має дати або Конституційний Суд України, або мають бути внесені зміни до самого Закону.
Ми підняли це питання на рівні кількох апеляційних судів, адже судді також є суб"єктами декларування, і для них ця норма найбільш небезпечна, зважаючи на їхні професійні ризики та гарантії. Можливо, зможемо швидко винести це питання на самий високий рівень і протягом місяця отримати якийсь результат.
Ще раз дякую за запитання. Вперше у моїй практиці не я допомагаю запитувачу, а він мені. Можливо, навіть, ви порушивши так вчасно цю проблему, допоможете десяткам тисяч суб"єктів декларування.
Слідкуйте за форумом, будемо вас інформувати, які з цього питання є зрушення.
Останнє редагування: 14 бер. 2014 16:37 від Козіна Віра Вадимівна.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Оприлюднення відомостей, що містяться у декларації 12 бер. 2014 14:01 #254

  • Kadra
  • Kadra аватар
  • Оффлайн
  • Новий учасник
  • Дописи: 14
  • Подяка отримана: 7
  • Репутація: 0
У зв'язку з деталізацією форми декларації виникає питання:
- чи оприлюднюється дата народження членів сім'ї декларанта?
- чи оприлюднюються найменування банків, інших фінансових установ, товариств і організацій, які зазначаються у позиціях 45-64?
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації