Авторизація

Блоги

Блоги користувачів сайту

Про необхідність фінансування Державного фонду регіонального розвитку у 2016 рік та наступні роки

Експерт з управління регіональним розвитком, Заступник керівника проекту "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні" Yuri Tretyak підготував наступну інформацію про необхідність передбачати фінансування Державного фонду регіонального розвитку на 2016 рік та наступні роки.
 

Дізнався про певну ймовірність непередбачення у Державному бюджеті на 2016 рік коштів для Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) (1% дохідної частини держбюджету).

На мою думку, таке рішення матиме дуже згубні наслідки для і так непростого становлення нової державної регіональної політики в Україні. 
Не можна допустити цього.
Проблема невикористання коштів Структурних фондів гостро стоїть у багатьох країнах ЄС, разом з тим Європейська Комісія бюджетує на кожен 7-річний період ті кошти, які за формулою мають надійти кожному регіону країни ЄС незважаючи на низьку вибірку в попередньому періоді.

Без ДФРР ламається уся система/ланцюжок управління регіональною політикою: планувальні документи регіонального розвитку можна викидати в смітник, реалізація проектів буде нульовою, моніторити буде нічого, планувати на наступний період не буде жодного стимулу.

Разом з тим, закріплення в держбюджеті коштів для ДФРР не означає що їх потрібно обов'язково виділити в регіони під неякісні проекти. Позиція міжвідомчої комісії з відбору проектів у 2016 році має бути наджорсткою. Затвердила область неякісні або відверто лобістські проекти - в жодному разі не давати кошти. Не втомлюватися провчати! Створити у кожній області ініціативну групу громадського контролю за затвердженням проектів розвитку регіону, залучити увесь людський потенціал до розробки та впровадження проектів, не дати будівельній мафії жодного шансу. Навчити кожну громаду управлінню проектним циклом. Закріпити у штаті кожної громади фахівця/ів з підготовки розвиткових проектів.
Регіональна політика є однією з ключових ІНВЕСТИЦІЙНИХ політик ЄС завдяки якій досягаються цілі Стратегії Європа-2020 (слово інвестиційна означає фінансово забезпечена). Україна зробила значний прогрес у створенні системи управління державною регіональною політикою, що визнається провідними міжнародними експертами та підтверджується в тому числі виділенням бюджетної підтримки ЄС на регіональний розвиток (55 млн. Євро). Одним із індикаторів, який оцінюватиметься перед виділенням траншів цієї бюджетної підтримки є фінансування Україною свого ж ДФРР (відповідно до Бюджетного кодексу).
Експерт нашого проекту Греєм Медовз (колишній директор Генерального директорату ЄК з регіональної політики) переконаний, що для сталого/стійкого розвитку такої великої за територією та кількістю жителів країни як Україна єдиним спасінням є децентралізація її економічного розвитку на регіональний рівень через проведення функціональної регіональної політики (коли створені такі умови за яких усі суб'єкти області, а в першу чергу її територіальні громади, чесно змагаються за можливість реалізувати інтегровані проекти розвику, які відповідають стратегічним планувальним документам). Крок за кроком (проект за проектом) створюється нова якість та додається нова вартість, які поступово змінюють на краще соціально-економічний ландшафт наших територій.
Звертаюся до усіх урядовців і парламентарів з проханням більше уваги надавати становленню нової державної регіональної політики та забезпечити у 2016 фінансування ДФРР відповідно до статті 24-1 Бюджетного кодексу. Арсеній Яценюк Volodymyr Groysman Геннадій Зубко Natalie Jaresko Вячеслав Негода Анатолій Ткачук Danylo Lubkivsky Мирослав Кошелюк
http://dfrr.minregion.gov.ua

 
Олександр Слобожан Та є там 5.7 ярда. Пару годин бачив сам. Але ж це деталі на фоні 75 ярдів дірки.
СРОЧНО! “ЕВРОМАЙДАН-ДНИПРО» ПРОСИТ ПОМОЧЬ 20 И 28 ...
Притча о том, как легко искажаются факты

Коментарі

 
No comments yet

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації