Авторизація

Новини

Проект акта розроблено Міністерством розвитку громад та територій України на виконання абзацу п’ятого пункту 3 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» та пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 578-р «Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2019-2021 роки».

Метою розроблення проекту акта є врегулювання питання передачі у власність територіальних громад гуртожитків, у тому числі гуртожитків, що були включені до статутних капіталів (фондів) господарських товариств та інших організацій, утворених у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних (комунальних) підприємств (організацій), у тому числі тих, що в подальшому були передані до статутних капіталів (фондів) інших юридичних осіб або відчужені в інший спосіб, сприятиме реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

За результатами опрацювання експертами Ресурсного центру, розробника повідомлено про відсутність пропозицій та зауважень.

Попередня редакція цього проекту акту була  на розгляді Верховної Ради України за реєстр. № 2418 від 11.11.2019,  але у зв'язку   із відставкою попереднього Уряду є відкликаним.

Детальніше ознайомитися із проєктом акту, можливо за посиланням.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації