Авторизація

Новини

projectmanagement 260x200

Мене не задовольняє нинішня кількість проектів, які реалізуються в регіонах, їх має бути значно більше. Для прикладу, зі 150 міст обласного значення, тільки 41 проводить модернізацію, хтось за трьома напрямками, подекуди за двома, а хтось і за одним. І рухатися вперед швидше заважає низька готовність місцевого самоврядування готувати необхідну проектну документацію.

Про це у прямому ефірі на ТК «Прямий» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ще 5 років тому у розпорядженні місцевого бюджету була тільки каса з виплати зарплати. Щоб отримати кошти на все інше: на ремонт доріг, дитсадків, комунальних підприємств потрібно було очікувати рішення міністра. За ці 5 років люди звикли, що кошти залишаються на місцях, причому, немалі. Але професійного проектного менеджменту, висококваліфікованих інженерів, котрі можуть запроектувати нове чи  модернізувати стару радянську комунальну спадщину як не було, так і нема. У тому числі таких підприємств, які можуть ефективно зменшити своє споживання газу та електроенергію, як, наприклад, водоканал чи теплокомуненерго», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, наразі ведуться активні перемовини з урядом Канади та Литви щодо залучення їхніх проектних менеджерів до навчання інженерів та проектантів в регіонах України.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Джерело: Веб-сайт Мінрегіона 

6 та 7 червня у м. Святогірськ (Донецька область) експерти Ресурсного центру УАРОР проведуть тренінги на тему зміцнення інституційної спроможності громад щодо проектного підходу  та управління бюджетним процесом на місцевому рівні в умовах децентралізації. Детальніше за посиланням.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації