Авторизація

Новини

abbe200c8eb24c069de639c76efdb0c8

Уряд приділяє велику увагу підтримці розвитку культурних проектів в Україні. Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час робочої наради «Культура в умовах децентралізації».

«Культура – це пріоритет нашого Уряду. Державні та місцеві кошти спрямовуються на підтримку кіно, театрів, музеїв, галерей, закупівлю україномовних книжок», - сказав Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр нагадав, що за 2016-2018 роки за урядової підтримки в регіонах було збудовано, реконструйовано та відремонтовано 597 об’єктів культури на загальну суму 1 млрд грн.

«Культура має посідати пріоритетне місце у плані розвитку громад. Існує дві фундаментальні речі - духовність та культура. Якщо ми втратимо свою ідентичність, ми не зможемо повноцінно розвиватись як нація», - наголосив Володимир Гройсман.

Він зазначив, що підтримка Урядом культурних програм є системною та регулярною.

«Ми почали системно підтримувати кіноіндустрію. У 2019 році Уряд виділив 1 млрд грн на розвиток індустрії. І ми бачимо результат. На екрани виходить все більше якісних українських стрічок. Я переконаний, що за 3-4 роки Україна може стати регіональним лідером з кіновиробництва», - зазначив Глава Уряду.

Джерело: Урядовий портал

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації