Авторизація

Новини

 

C0fb1742930679ea9998f9e5536702a3

Уряд та парламент працюють злагоджено в реалізації децентралізації. І наступним кроком має бути впорядкування нагляду за законністю рішень органів місцевого самоврядування. Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Я перейшов працювати з місцевої в центральну владу на запрошення Прем’єр-міністра Яценюка саме як фахівець з питань регіональної політики. До того ж мав успішний восьмирічний досвід управління містом. Тоді за підтримки прем`єра нам вдалося закласти фундаментальні речі, які дають свій результат. Ми сформували основний пакет змін, які потрібно зробити. Після президентських виборів я знайшов підтримку і в особі глави держави. Почали впроваджувати цю глобальну реформу, а потім загорілися очі і у депутатів. Сьогодні ми працюємо злагоджено», - сказав Володимир Гройсман.

Серед питань, які ще потрібно вирішити Прем’єр-міністр назвав упорядкування державного нагляду за законністю рішень органів місцевого самоврядування.

«Чи є проблеми? Так, безумовно. Ми передали фінанси та повноваження на місця, але контроль ще не є досконалим. Він має бути не зайвим та надмірним, а балансуючим. І якщо нам тепер вдасться усі ці три фактори врегулювати між собою, процес стане ще якіснішим», - зазначив Володимир Гройсман.

Більше про запровадження державного нагляду за рішеннями органів місцевого самоврядування читайте ТУТ.

Джерело: Прес-центр ініціативи «Децентралізація»

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації