Авторизація

Новини

1 вересня 2017 року у Мінрегіоні під головуванням Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Негоди В.А. відбулась нарада з розгляду пропозицій до проекту законодавчого акту щодо визначення критеріїв віднесення населених пунктів до високогірних, переліку таких населених пунктів та вирішення проблемних питань розвитку територіальних громад, які розташовані у гірській місцевості.

Участь у нараді взяли представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України,  Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України та Української асоціації районних та обласних рад.

Під час наради було презентовано і обговорено пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення інвестиційного потенціалу  гірських та високогірних населених пунктів», який було підготовлено Центром сприяння сталому територіальному розвитку Секретаріату Української асоціації районних та обласних рад.

За результатами обговорення було досягнуто певне погодження стосовно наступного.

Запропонований пропозиціями статус «високогірні населені пункти» - це додатковий статус до статусу «гірські населені пункти».

Встановити лише такий критерій для віднесення до високогірних населених пунктів: розташування населеного пункту або частини його, на якій проживає більш як третина мешканців цього населеного пункту, на висоті 600 метрів і вище над рівнем моря на території.

З метою сталого розвитку та створення робочих місць у гірських та високогірних населених пунктах запропоновано внести зміни до Закону України «Про індустріальні парки» площа земельної ділянки або сукупна площа суміжних земельних ділянок повинна становити не менше 10 гектарів.

Нагадаємо, що 31 серпня 2017 року відбулась консультативна  он-лайн нарада щодо вдосконалення правового регулювання статусу гірських та високогірних населених пунктів з метою забезпечення їх сталого розвитку, детальніше за посиланням.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації