Авторизація

Новини

img14881Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вважає, що Парламенту належить найближчим часом схвалити зміни до Основного закону в частині, що стосується місцевого самоврядування.

Українська держава давно потребує оновлення і приведення до європейських норм системи адміністративно-територіального устрою та моделі регіонального управління, а також чіткого розмежування повноважень між представницькою та виконавчою владою на принципах субсидіарності.

«Має бути завершена децентралізація влади, а представницькі органи на місцях отримати повний обсяг повноважень, передбачених Європейською хартією місцевого самоврядування, в тому числі реалізувати право формування власних виконавчих органів на регіональному та субрегіональному рівні, - переконаний Сергій Чернов. – Все це закладено в змінах до Конституції, проект яких знаходиться у Верховній Раді, і який, до речі, отримав позитивні висновки Венеціанської Комісії та Конституційного Суду України». 

Сергій Чернов вважає, що народні депутати мають прийняти зміни до Конституції найближчим часом, щоб не ставити під загрозу всю реформу місцевого самоврядування і процес децентралізації влади. «Політичні еліти мають відкинути певні амбіції, об’єднатися заради майбутнього України і на конституційному рівні закріпити децентралізацію влади, посилити роль місцевого самоврядування», - вважає Сергій Чернов.

28 серпня 2015

За матеріалами Веб-сайта Харківської обласної ради

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації