Авторизація

Новини

5013c90d21e30c3b09a1a5821e5a429f_350_233_f.jpg

У Державному фонді регіонального розвитку передбачено 3 мільярди гривень на інфраструктурні проекти регіонів, які просуваються шляхом децентралізації. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час прес-конференції у четвер, яка відбулася у Києві.

«Критерій відбору проектів дуже простий – регіони мають затвердити перспективний план формування територій громад та стратегію регіонального розвитку. Це переконає нас у тому, що місцева влада, місцеві громади дивляться у майбутнє та дбають про реформи», - зауважив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, станом на сьогодні таким вимогам відповідають 4 області, які вже схвалили перспективні плани та регіональні стратегії розвитку. Ще у 46% областей – схвалено перспективні плани, а у 38 % – в процесі схвалення.

Геннадій Зубко наголосив, що зміни до Податкового та Бюджетного кодексів дозволять місцевому самоврядуванню вже цього року додатково акумулювати майже 40 мільярдів гривень. Крім цього очікується впровадження децентралізації повноважень у сфері земельних відносин та реалізацію принципу повсюдності місцевого самоврядування.

«Реформа збільшить площу земельних ресурсів в розпорядженні об’єднаних територіальних громад з 4% до 84% та, відповідно, зменшить - в розпорядженні виконавчих органів влади з 96% до 16%», - повідомив Віце-прем’єр-міністр.

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

25.06.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку,  будівництва та житлово-комунального господарства України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації