Авторизація

Новини

 

28-29 березня 2016 року в Дніпропетровській обласній раді відбувся тренінг для посадових осіб районних та обласних рад Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Харківської, Кіровоградської, Запорізької областей, який було організовано Українською асоціацією районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку, за підтримки проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулися заступник голови Секретаріату УАРОР-Директор Центру сприяння сталому територіальному розвитку Секретаріату УАРОР Ірина Кордуба, голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, головний спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевої влади Департаменту місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Лідія Євтушенко, яка також проінформувала учасників про досягнення та виклики реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Під час заходу учасники тренінгу набували знання та навики з наступних питань.

- організаційно-правова та кадрова робота, а саме практичні питання «антикорупційного» декларування у 2016 році, правові аспекти нормотворчої діяльності у органі місцевого самоврядування;

- управління спільним майном територіальних громад;

- освітня та медична субвенція у 2016 році;

- розробка та супровід програм проектів та заходів, які фінансуються з місцевих бюджетів, залучення коштів для реалізації місцевих та регіональних програм, зокрема щодо функціонування Державного фонду регіонального розвитку;

- взаємодія з громадськістю та висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування.

Найбільше учасників тренінгу цікавило питання подальшого функціонування та бюджетного забезпечення районних рад і підконтрольних їм установ, організацій, підприємств під час добровільного об’єднання громад.  На що організатори заходу гарантували проведення в найближчий час семінару з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

За підсумками заходу учасники тренінгу отримали сертифікати про участь.

Фото заходу можливо переглянути у фотоальбомі.

Тренінг для представників органів місцевого самоврядування, м. Львів, 7-8 квітня, детальніше за посиланням. Голова Львівської облради високо оцінив тренінг, організований Асоціацією, детальніше за посиланням. 

Тренінг для представників органів місцевого самоврядування, м. Київ, 14-15 квітня, детальніше за посиланням.  На тренінгу в м. Києві В. Негода розповів,  що нового у децентралізації,   детальше за посиланням.

Про важливість навчальних тренінгів під час реформування місцевого самоврядування. Фото звіт тренінгу для представників органів місцевого самоврядування в м. Одеса, 21-22 квітня за посиланням.

А також учасники тренінгу мають можливість ставити свої питання на Форумі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку з питань, що піднімались на заході

Матеріали тренінгу

Методичні рекомендації з питання врегулювання конфлікту інтересів, що виникають під час розгляду, підготовки та прийняття рішень відповідною радою

Чи є судимість підставою для припинення повноважень у органах місцевого самоврядування?

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації