Авторизація

Новини

6 серпня 2015 року відбулось засідання робочої групи з підготовки проекту Закону України "Про префектів" під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Негоди В'ячеслава Андроновича, за участі іноземних експертів - Гжегожа Кубальського - заступник Директора Бюро Асоціації польських повітів, експерт Сейму РП та Яцека Козловського - воєвода Мазовецький.

На засіданні було проінформовано про концептуальні засади проекту Закону України «Про префектів».  

Під час виступів польські експерти зазначили щодо можливості оскарження актів префектів органами місцевого самоврядування,  це забезпечує органу місцевого самоврядування у разі згоди з актом префекта прийняти нове рішення з метою виправлення встановленого порушення Закону, а також це унеможливлює виникнення великої кількості судових справ, що може негативно вплинути на діяльність органу місцевого самоврядування та громади в цілому. Або щодо можливості прийняття нового рішення під час судового оскарження зупиненого акту органу місцевого самоврядування.

Крім цього, зазначено, що має бути чіткий поділ повноважень між префектом та органами місцевого самоврядування, при виникненні сумнівів щодо віднесення певних повноважень до одного із цих суб’єктів, це питання має вирішуватися на користь органу місцевого самоврядування. Було повідомлено про проведення навчань воєводою для органів місцевого самоврядування.

Підготовка цього проекту Закону, за участі польських експертів, продовжиться 7 серпня 2015 року.

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації