Авторизація

Новини

Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України звернулося з листом до облдержадміністрацій та облрад з проханням вжити заходів щодо своєчасного завершення процесу добровільного об’єднання територіальних громад та оголошення у них перших місцевих виборів.

До основних завдань, що стоять сьогодні перед Урядом, Парламентською коаліцією, центральними та місцевими органами виконавчої влади, належить питання побудови ефективної системи організації місцевого самоврядування, зокрема створення спроможних територіальних громад, обрання відповідальних місцевих рад і формування професійних виконавчих органів, а також наділення їх достатніми повноваженнями та ресурсами.

Фактично завершується один з відповідальних етапів реформи – розроблення, схвалення та затвердження перспективних планів формування територій громад. Завдяки злагодженій роботі переважної більшості обласних державних адміністрацій, обласних рад та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування станом на 27 липня 2015 року перспективні плани формування територій громад областей схвалено 20 обласними радами.

У листі Міністерство зауважило, що перші вибори в об’єднаних територіальних громадах доцільно призначати одночасно із черговими місцевими виборами 25 жовтня 2015 року.

Крім того нагадаємо, Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на Колегії з питань стану виконання міністерством Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Коаліційної угоди, Стратегії сталого розвитку «Україна-2020», яка проходила 23 липня 2015 року, наголошував на важливості створення спроможних, ефективних та самодостатніх громад.

27.07.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації