Авторизація

Новини

2 вересня 2014 року відбулось засідання робочої групи Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України з доопрацювання проекту Закону "Про добровідне об'єднання територіальних громад" до другого читання.   У якому взяли участь представники органів державної влади, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, експерти.

Проект Закону про добровільне об'єднання територіальних громад(4070а) містить законодавчі пропозиції щодо встановлення порядку об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та надання державної підтримки об’єднаним територіальним громадам, а також створення правових умов та можливостей для укрупнення шляхом добровільного об'єднання територіальних громад, формування дієздатних територіальних громад, створення передумов для удосконалення системи органів місцевого самоврядування на відповідній територіальній основі. Зазначений проект Закону був ухвалений Верховної Радою України за основу 03 липня 2014.  

Нагадаємо, на пленарному засіданні, яке відбулося 14 серпня, Верховна Рада України на підставі звернення Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад прийняла рішення направити законопроект на повторне друге читання.

20 серпня поточного року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Негоди В.А  відбулась узгоджувальна нарада з представниками Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування по проекту Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», на якій було узгоджено спірні положення законопроекту. 

Національний конгрес місцевого самоврядування України 1 вересне звернувся до Верховної Ради України з проханням врахувати погоджену без зауважень редакцію спірних положень проекту Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", а саме статтю проекту Закону про старосту та за результатами розгляду проекту Закону у повторному другому читанні прийняти його в цілому.

Представник Секретаріату УАРОР оголосив зміст  звернення  Національного конгресу місцевого самоврядування України та звернувся з проханням врахувати викладені у ньому пропозиції, зокрема щодо редакції статті про старосту.

За результатами обговорення позиція викладена у зверненні Національного конгресу підтримана. 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації