Авторизація

Новини

3495_medium.jpg?1403561241

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод взяв участь у Європейському Тижні сталої енергії в Україні, що проходить з 23 по 28 червня у Львові. Учасникам, зокрема, було запропоновано у наступному році провести цей захід у Дніпропетровську. Цього ж дня було вручено сертифікати новим підписантам проекту «Угода мерів» від Дніпропетровщини: містам Першотравенськ та Верхньодніпровськ.

У своєму виступі Євген Удод поділився досвідом реалізації проектів по енергоефективності та збереженню екології на Дніпропетровщині. Він зазначив, що Дніпропетровська обласна рада є територіальним координатором «Угоди Мерів» з жовтня 2013 року. Підписанти Угоди - п’ять промислових міст Дніпропетровщини: Кривий Ріг, Зеленодольськ, Верхньодніпровськ, Павлоград та Першотравенськ. Також Дніпропетровська обласна рада є головуючою у консорціумі по енергоефективності проекту GIZ в Україні.

Протягом 2014 року у рамках «Угоди Мерів» передбачаються тренінги і семінари для розробки плану дій сталого енергетичного розвитку міст Дніпропетровщини, підтримка проектів енергоефективності, допомога у підготовці проектів з енергоефективності для залучення технічної допомоги.

«Один з головних напрямків розвитку Дніпропетровщини – екологічна безпека та збереження клімату. За останні роки регіон значно покращив свої позиції у рейтингу енергоефективності України: у нас створені умови для поліпшення стану навколишнього середовища та управляння відходами, розвитку екомережі та рекреаційних зон, енергоефективності і розвитку альтернативної енергетики. Наші спеціалісти активно працюють над створенням регіональної програми «Збереження Клімату на період 2016-2026 років». До її розробки залучаємо кращий міжнародний досвід і світові практики. Підписуючи «Угоду Мерів», область бере на себе великі зобов`язання - до 2020 року знизити на 20% споживання енергії і на стільки ж - викиди вуглекислого газу в атмосферу. При цьому міста будуть витрачати менше енергії, а значить, і менше коштів», - зазначив Євген Удод.

Аби зберегти клімат та зробити Дніпропетровщину енергобезпечним регіоном Дніпропетровська обласна рада є ініціатором ряду проектів з впровадження сучасних технологій з енергоефективності та системи ефективного енергоменеджменту. До їх реалізації залучаються місцеві громади та органи місцевого самоврядування, відомі міжнародні організації технічної підтримки, великі підприємства, громадськість. Також облрада опікується збільшенням природно-заповідного фонду на Дніпропетровщини.

Довідково:

Європейський Тиждень сталої енергетики у Львові є національним аналогом тижня сталої енергетики в ЄС. Захід має на меті залучити громаду до вирішення проблем сталого енергетичного розвитку міста. Заходи Тижня сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують людей навколо потреби зменшення енергоспоживання та запобігання змінам клімату.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації