Новини

УВАГА! КОНКУРС! Стартував набір до оновленої Школи місцевого самоврядування DESPRO - 2017
 

Швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO оголошує конкурсний набір до Школи місцевого самоврядування DESPRO, яка проходитиме у наступні етапи:

I очна сесія у Києві ― 19-22 вересня 2017 року;

е-курс з у правління проектами ― жовтень 2017 року;

II очна сесія у Києві ― 21-24 листопада 2017 року.

УВАГА! Від цього року і надалі Школа DESPRO переорієнтована на потреби об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Відтепер до Школи запрошуються команди ОТГ на чолі з головою громади. Команди ОТГ мають складатися із осіб, які обов’язково є членами комітету зі стратегічного планування та/або комітету з моніторингу реалізації стратегії (детальніше ― у Положенні про відбір учасників).

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно надіслати наступний пакет документів:

  •  1 загальна анкета на участь у Школі DESPRO від команди ОТГ (завантажити Анкету)
  •  5 персональних резюме від кожного з учасників команди
  •   Персональні рекомендаційні листи (від колег/Асоціацій ОМС/громадського сектору)
  •   Стратегічний документ громади зі стислим описом процесу його розроблення, затвердження та реалізації, підкріплений копіями відповідних рішень ОМС*
  •  Затверджений склад комітету зі стратегічного планування та/або комітету з моніторингу реалізації стратегії місцевого розвитку
    * у разі, якщо стратегія ще не затверджена ― проект стратегії зі стислим описом процесу її розробки та іншими документами (склад стратегічного комітету/ комітету з моніторингу реалізації стратегії, копії відповідних рішень ОМС)

Повний пакет документів необхідно надіслати поштою або електронним повідомленням до 25 серпня 2017 року (включно) із поміткою “заявка на участь у Школі місцевого самоврядування DESPRO” на адресу проекту DESPRO:

вул. Бориса Грінченка, 2, офіс 2
м. Київ, 01001
t.siryk@despro.org.ua

Прохання надсилати документи тільки у друкованому вигляді! Заповнені від руки заявки не розглядатимуться.

Відбір учасників Школи DESPRO буде здійснено спеціально створеною комісією до 8 вересня 2017 року (детальніше ― у Положенні про відбір учасників та Критеріях відбору).

Довідково: У рамках Школи DESPRO передбачається проходження теоретичних та практичних тематик з ключових питань реформи з особливим акцентом на розвиток управлінських та проектних спроможностей: на здатність створювати й реалізовувати ефективні стратегії і проекти місцевого розвитку та уміння ефективно управляти громадами в умовах децентралізованих повноважень і ресурсів. Також обов’язковим етапом навчання є проходження он-лайн курсу з управління проектами місцевого розвитку на веб-платформі DESPRO “Спільнота практик місцевого розвитку”: http://udl.despro.org.ua/.

Серед випускників Школи DESPRO будуть відібрані ті, які пройдуть тренінг з інтерактивних методик викладання для дорослої аудиторії та у подальшому представлятимуть свої кращі практики на заходах проекту DESPRO. Найактивніші учасники матимуть також змогу взяти участь у ознайомчих візитах до інших країн для обміну досвідом.

За результатами навчання команди ОТГ отримують Дипломи про успішне завершення навчальної програми Школи DESPRO. Персонально учасники отримують Сертифікати про успішне завершення е-курсу Школи DESPRO, а також Сертифікат про участь у тренінгу з інтерактивних методик викладання для дорослої аудиторії (за умови проходження відбору до даного тренінгу)

Із запитаннями просимо звертатися за телефоном +38 (044) 270 55 21 або на електронну адресу t.siryk@despro.org.ua 
(координатор - Тетяна Сірик).

 

Джерело: Швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO