Авторизація

Новини

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи 3-5 березня 2015 року у Дніпропетровську проводить четвертий регіональний тренінг-семінар для молодих лідерів. Семінар є можливістю зустрічі та спілкування з міжнародними та українськими політиками, експертами, депутатами місцевих рад, членами Делегації України до Конгресу місцевих та регіональних влад.

Мета семінару – обмін досвідом у розвитку місцевої демократії в Україні та ознайомлення з подібною практикою в країнах Європи; підвищення обізнаності молодих лідерів України з питань Європейської Хартії про місцеве самоврядування; ознайомлення із загальними принципами місцевої та регіональної демократії, а також із механізмами залучення громадськості до плануванні ініціатив і прийняття рішень; посилення розуміння учасників щодо питань етики та протидії корупції на місцевому рівні. 

До участі у відборі на конкурсній основі запрошуються соціально та політично активні чоловіки та жінки віком до 35 років з Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької, Луганської областей, які представляють такі цільові групи: 

- лідери громадських організацій або професійних асоціацій; 
- нещодавно обрані на посаду депутата місцевої ради, а також міського, сільського, селищного голови або ті, хто брали участь у місцевих виборах; 
- представники місцевих осередків політичних партій України; 
- неформальні лідери: блогери, журналісти, представники громадянського суспільства; 
- представники активних громадських груп. 

Організатори надаватимуть перевагу учасникам, які до цього часу не брали участь у подібних програмах навчання або стажуваннях в Україні чи за кордоном. Знання англійської мови для участі у семінарі є бажаним, проте не обов’язковим критерієм для відбору. 

Для участі у семінарі необхідно заповнити Аплікаційну форму (додати фотографію) та надіслати її до 15 лютого 2015 року на електронну адресу viktoriia.tereshchenko@coe.int

Остаточний відбір учасників, а також короткі інтерв’ю (у скайпі або по телефону) з кандидатами відбудуться до 20 лютого 2015 року. Обраним кандидатам буде надана більш детальна інформація щодо участі у семінарі. 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації