Авторизація
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене

ТЕМА: Бланки декларацій

Бланки декларацій 07 бер. 2014 11:15 #234

До оформлення бланку антикорупційної декларації треба віднестися дуже серйозно, оскільки судова практика знає випадки, коли порушення вимог антикорупційного Закону № 3206 щодо заповнення декларації розцінювалось як неподання декларації (тобто, принцип такий - декларація, оформлена з грубим порушення, не вважається поданою).
При виготовленні та заповнення антикорупційної декларації потрібно користуватися інструкціями, наведеними у примітці Додатку до Закону № 3206 та постановою Кабінету Міністрів України “Про виготовлення бланків декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру” від 08.02.2012 р. № 64.
Як передбачено Постановою № 64, суб'єкти декларування заповнюють і подають декларації, шляхом роздрукування або копіювання їх на папері формату А4 за формою, наведеною в додатку до зазначеного Закону (включаючи примітку). Бланк складається з 10 сторінок.
Тобто ви можете роздрукувати бланк з Інтернету чи з друкованого ЗМІ, у якому цей бланк було оприлюднено. Однак звіряйтеся з тим, щоб роздруківка відповідала формі, затвердженій Законом № 3206. Наприклад, перша сторінка бланку має закінчуватись таблицею, наведеною у позиції 4 декларації, друга — позицією 20 тощо. Не можна скорочувати кількість рядків, передбачених тією чи іншою позицією Декларації або зменшувати розмір шрифту аби вмістити на один аркуш роздруківки півтори чи дві сторінки бланку декларації.
Так 22.08.2012 р. Київський апеляційний адміністративний суд постановою у справі № 9103/104/2012 підтвердив, що Центральна виборча комісія правомірно відмовила особі в реєстрації в кандидати у народні депутати України через те, що вона подала антикорупційну декларацію на 8 аркушах, а не на 10, як це передбачено у постанові № 64. Постановляючи таке рішення, суд виходив з того, що форма декларації чітко регламентована чинним законодавством, зокрема, остання має бути викладена на бланку з 10 сторінок формату A 4, а тому декларація не відповідає вимогам Закону № 3206. Звичайно, можна говорити про те, що зазначене судове рішення стосувалося виборчого процесу, однак ігнорувати цей судовий прецедент не можна. Тим більше, що усі роз'яснення та рекомендації Мінюсту наголошують на суворому дотриманню форми Декларації, затвердженої Додатком до Закону № 3206.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Ці користувачі сказали вам Дякую: Сергій

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації