Авторизація
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене

ТЕМА: Об’єднання громад та співробітництво територіальних громад шлях до спроможності громад

Об’єднання громад та співробітництво територіальних громад шлях до спроможності громад 22 трав. 2019 16:15 #1016

  • Олександр
  • Олександр  аватар
  • Оффлайн
  • Освоююся на форумі
  • Дописи: 21
  • Подяка отримана: 15
  • Репутація: 12
У органів місцевого самоврядування виникає питання як забезпечити спроможність об’єднаних територіальних громад, які утворені, але з фінансової точки зору, є неспроможними до виконання тих повноважень, які мають ними здійснюватися.
Утворення таких громад, обумовлено тим, що Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в основу об’єднання закладає принцип добровільності, який реалізується виключно через рішення органів місцевого самоврядування, що об’єднуються. При цьому сформовані перспективні плани формування територій об’єднаних територіальних громад є лише моделлю ефективної територіальної організації влади, а рішення обласних державних адміністрацій лише встановлюють відповідність рішень органів місцевого самоврядування Конституції України та Законом України. Впровадження зазначеного Закону дозволило надати реформі підтримку громадян та подолати суспільний спротив об’єднанню територіальних громад. Крім цього, за законом діалектики кількість завжди переходить у якість.
А тому спроможність громад можливо досягти лише адміністративним шляхом, а саме прийняттям відповідних рішень за поданням Кабінету Міністрів України.
До прийняття цих рішень спроможність громад та об’єднання територіальних громад відповідно до сформованих перспективних планів можливо досягти через інститут співробітництва територіальних громад. Детальніше про інститут співробітництва територіальних громад за посиланням.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Ці користувачі сказали вам Дякую: Сергій, Олег Тимощук

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації