Авторизація

Новини

13 березня 2019 року відбулося засідання Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

На засіданні Комітету, зокрема було розглянуто такий проект Закону.

Проект Закону про внесення змін до статті 27 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо проведення публічних закупівель (реєстр. № 8244 від 05.04.2018). За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти цей Закон за основу.

Також на засіданні Комітету буде презентовано проект Закону про адміністративну процедуру (реєстр. №9456, КМУ, В.Гройсман). 

За результатами обговорення положень презентованого проекту Закону, та з метою його широкого обговорення, і враховуючи необхідність узгодження його зі здійсненням місцевого самоврядування, Комітет планує провести Комітетські слухання з обговорення  зазначеного проекту Закону із залученням широкого представництва зацікавлених сторін, у тому числі органи місцевого самоврядування всіх рівнів та їх всеукраїнських асоціацій.

Крім цього, Комітет ухвалив рішення створити Робочу групу Комітету з підготовки змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо відповідальності органів та посадових осіб місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Ресурсний центр Асоціації опрацював питання порядку денного засідання Комітету та надав Асоціації аналітичні матеріали щодо них, детальніше за посиланням.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації