Авторизація

Новини

IMG 9620

22 лютого 2019 року Міністерством соціальної політики України проведено узгоджувальну нараду з врегулювання розбіжностей щодо проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення соціацільного діалогу".

Під час наради було зокрема узгоджено наступне. 

Координацію організаційних заходів щодо створення теритріальної ради здійснює відповідна Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні,  міст Києва, Севастополя, районні державні адміністрації та виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.

Рішення про утворення теритріальної ради та кількість її членів приймається сторонами соціального діалогу відповідного рівня та затверджується Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, районними, міст Києва та Севастопаля державними адміністраціями та виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

Виходячи з того, що у обласних і районних рад відсутні виконавчі органи, та враховуючи, те що державні адміністрації  відповідальні за впровадження на відповідній території державної політики за відповідними напрямками.

Довідково

Закон України "Про соціальний діалог"

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації