Авторизація

Новини

Про результати змін у системі охорони здоров'я мовою фактів і цифр.

Факт 1: 76% українців з 23 мільйонів, які обрали своїх лікарів, задоволені якістю послуг у них

Тоді як у 2015 році лише 16% громадян вірили в те, що уряд успішно впорається зі змінами в медицині.

довіра

 

Факт 2: Різниця в цінах на окремі препарати до залучення міжнародних організацій до державних закупівель та після досягає кількох разів

 Так, наприклад, препарат проти туберкульозу Лінезолід міжнародні організації купили за ціною майже в 10 разів нижчою, ніж МОЗ України у 2014 році.

.png

Міжнародні організації допомогли викорінити корупцію в централізованих закупівлях та дозволили використати на додаткові закупівлі до 39% виділених коштів. Ці кошти вимірюються мільярдами гривень, за які були закуплені додаткові ліки для пацієнтів та було врятовано більше життів.

 2.png

 

Факт 3: Інфаркт в Україні більше не несе неминучу смерть чи фінансову кризу пацієнтам

Адже в критичній ситуації українці отримують безоплатні стенти для реперфузійної терапії інфаркту міокарду.

З 2016 року вперше за всю історію незалежної України держава повністю забезпечує потребу в стент-системах для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда, коли від оперативного втручання і встановлення стенту залежить життя пацієнта. Таких випадків в Україні щороку стається близько 20 тисяч. Минулого року за кошти держбюджету МОЗ України закупило близько 24 тисяч якісних стент-систем.

.png

На сьогодні українці з інфарктом міокарда отримують безоплатне стентування у 40 медзакладах. Щоб така процедура була доступною в кожному регіоні, продовжуємо розширювати мережу таких закладів завдяки урядовій програмі — http://moz.gov.ua/kardiocentri.

Факт 4: Умови роботи лікарів та зарплати покращуються по мірі розгортання трансформації системи охорони здоров’я

У медзакладах, які уклали договір з НСЗУ та мають активну і вмотивовану команду, сімейні лікарі, терапевти, педіатри і медсестри вже мають вищий дохід. Наприклад, у Бахмуті сімейний лікар, якого обрали максимум пацієнтів, отримує 17 887 грн грн. Раніше він заробляв 7 000 грн. А у Вознесенську зарплати медсестер тепер складають від 8 до 9 тисяч гривень.

 лікарів.png

Джерело: Веб-сайт Міністерства охорони здоров'я України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації