Авторизація

Новини

20181218 111932 Popenko

18 грудня 2018 року у Клубі Кабінету Міністрів України відбулася підсумкова конференція Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році.

Цього року на конкурс надійшло 149 заявок. Лідерами за кількістю поданих заявок стали Дніпропетровська область (19 заявок), Донецька (16) та Полтавська (15) області.

В рамках Конкурсу відзначено 34 органів місцевого самоврядування, з них 11 об’єднаних територіальних громад, три обласні ради, а саме:

Львівська обласна рада за кращу практику "Обласний Конкурс проектів місцевого розвитку: спільно з громадою від ідеї до реалізації";

Дніпропетровська обласна рада за кращу практику "Дистанційний курс навчання лікарів загальної практики - сімейних лікарів";

Полтавська обласна рада за кращу практику "Бюджет участі Полтавської області". Зазначена краща практика була презентована головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким на щорічній всеукраїнській нараді-семінар для представників органів місцевого самоврядування, що відбулася у вересні 2017 у смт. Затока.  Презентація кращої практики Олександр Біленький, Бюджет участі.

п’ять районних рад, а саме:

Решетилівська районна рада Дніпропетровської області за кращу практику "Міжмуніципальне співробітництво - запорука формування інформаційного суспільства. Забезпечення високошвидкісним інтернетом громад Решетилівського району";

Добропільська районна рада Донецької області за кращу практику "Впровадження в Добропільському районі  конкурсів міні-проектів і міні-грантів"

Гадяцька районна рада Полтавської області за кращу практику "Безпечний район Гадяцього району";

Покровська районна рада Донецької області за кращу практику "Сімейний оздоровчий табір для людей з інвалідністю";

Хорольська районна рада Полтавської області за кращу практику "Про сучасні підходи до освітнього процесу учнів з особливими освітніми потребами у Хорольському районі Полтавської області".

12 міських, та сільські ради – 1, селищні ради – 2,.

Учасники подавали заявки у трьох темах: «Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах», «Формування безпечного життєвого середовища» та «Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку».

Перелік переможців за посиланням https://bit.ly/2LojbRl

Довідково 

Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» для органів місцевого самоврядування всіх рівнів проводиться з 2014 року Мінрегіоном за підтримки Програми РЄ «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» у партнерстві із Всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування за метологією Ради Європи, детальніше за посиланням.

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації