Авторизація

Новини

 

A88bed9bc0b19013bc4977b4f27f9469

Стратегічне планування регіонального розвитку відтепер обов’язково міститиме елементи SMART-спеціалізації. За ним – майбутнє розвитку регіонів. Про це на засіданні Уряду сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної постанови.

«Smart-спеціалізація — це можливість обернути синергію науки, бізнесу та місцевого самоврядування на абсолютно нові інвестиційні перспективи регіонів та вивести громади на новий рівень розвитку. Вона дозволить впроваджувати інновації, використовувати сучасні наукові розробки, застосовувати swot-аналіз проектів, створювати нові конкурентні види діяльності. Це фактично новий інструмент регіональної політики, який сприятиме підвищенню інвестиційної активності і конкурентоспроможності регіонів», — наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, у Європейському Союзі на регіональному та національному рівнях розроблено 120 стратегій smart-спеціалізації. Цей підхід вже застосовується в 12 країнах, в Україні — у пілотних областях: Запорізькій, Одеській та Харківській.

«Якщо ми хочемо економічно інтегруватись із загальним ринком ЄС, включитись в глобальні ланцюги доданої вартості, то ми просто приречені реалізувати в Україні ідеї регіональної smart-спеціалізації», — підкреслив урядовець.

Джерело: Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації