Авторизація

Новини

E72ab352c4b6948f966888f539526fbb

Місцевий економічний розвиток передбачає нарощування економічного потенціалу певної місцевості для підвищення якості життя мешканців. Такий розвиток робить територію конкурентоспроможною й призводить до її сталого зростання. 

У контексті реформи децентралізації органи місцевого самоврядування (ОМС) все частіше зосереджуються на вирішенні питань економічного розвитку. Однак зазвичай їм бракує чіткого плану такого зростання та налагодженої інфраструктури, яка потрібна для залучення інвесторів. 

Тому експерти Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO розробили онлайн-інструмент оцінки готовності ОМС до економічного розвитку. Учасники можуть скористатися унікальним інструментом для самооцінки готовності громади до залучення інвестицій і визначити напрямки діяльності, що потребують поліпшення. 

Адміністратор онлайн-платформи «Спільнота практик: сталий розвиток» Ігор Катерняк зазначає: «Майже всі об'єднані громади говорять, що вони готові до приходу інвесторів. Але чи так це насправді? DESPRO вирішив дізнатись це і розробив інструмент, за допомогою якого можна перевірити себе і зрозуміти, чи готова громада до залучення інвестицій. Усе, що для цього потрібно – зареєструватись на Спільноті практик і відповісти на серію запитань. В результаті ви отримаєте попередній прогноз інвестиційної привабливості своєї громади!». 

Ресурс вже отримав перші схвальні відгуки користувачів: «Контрольний список по залученню інвестицій – це надзвичайно мотивуючий інструмент. Це набір базових принципів, підходів і стратегічних напрямів раціоналізації всіх сфер ресурсокористування громад», – написала Мар`яна Івахів

Щоб скористатися інструментом оцінки готовності громади до економічного розвитку, необхідно зареєструватися на онлайн-платформі Спільнота практик: сталий розвиток за посиланням та перейти до курсу «Місцевий економічний розвиток і готовність громад до залучення інвестицій».

Джерело: Веб-сайт Децентралізація влади

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації