Авторизація

Новини

5 вересня 2018, Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Декларацію про наміри щодо створення нової макрорегіональної стратегії ЄС для розвитку Карпатського регіону України, Польщі, Угорщини та Словаччини.

«Ця стратегія про те, що Європа стає сильнішою, коли є сильними її регіони. Це нові можливості забезпечення конкурентоспроможності, фінансових інструментів, регіональні програми для пріоритетного розвитку країн та проектів: інфраструктурних, екологічних, туристичних наукових, інноваційно-інвестиційних», - прокоментував документ Степан Кубів.

Так завдяки запровадженню Україною процесів децентралізації, в рамках якої власне територіальні громади отримали нові значно ширші фінансові можливості для співфінансування при реалізації транскордонних проектів.

«Сьогодні ми створюємо нову історію для Карпатського регіону. Але маємо попереду багато спільної роботи, бо на основі даного документу ми маємо сформувати в майбутньому більше можливостей для розвитку наших країн та її регіонів, забезпечення високого рівня життя людей», - зазначив Степан Кубів.

Перший віце-прем’єр-міністр наголосив, що Макрорегіональна Стратегія передбачатиме відповідність пріоритетним напрямам співробітництва відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат. Таке поєднання має забезпечити розвиток співпраці держав Карпатського краю.

Довідково

Нова макрорегіональна Стратегія ЄС для Карпатського регіону має стати Дорожньою картою сприяння ефективному регіональному розвитку Карпат та можливістю для вирішення спільних завдань розвитку місцевої інфраструктури, відновлювальних джерел енергії, туризму та рекреації; традиційного гірського сільського, лісового господарства, захисту навколишнього середовища та збереження культурної спадщини, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, кластерів та інших новітніх організаційних форм виробничо-господарської діяльності.

Джерело: Веб-сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації