Авторизація

Новини

У Києві за участі президента Української асоціації районних та обласних рад, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, урядовців та представників парламенту, міжнародних організацій відбулася консультаційна зустріч щодо законодавчого врегулювання питання дотримання законності в діяльності органів місцевого самоврядування.

Дискутували про вдосконалення механізмів, що сприятимуть ухваленню органами місцевого самоврядування всіх рівнів вивірених рішень, віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, керівник Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, директор програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгель.

Сергій Чернов переконаний у давно назрілій актуальності цієї теми. Адже «досі залишаються невизначеними на законодавчому рівні питання принципів, вимог, суб'єктів, форм, порядку здійснення контрольної діяльності, не визначені права та обов'язки контролюючих та підконтрольних органів, система заходів реагування на виявленні порушення виконання делегованих повноважень. А також органи місцевого самоврядування повинні мати гарантії правового захисту, щоби виключити суб’єктивний фактор».

«У зв'язку із цим, - наголошує Сергій Чернов, - є нагальна потреба у врегулюванні відносин організації та здійснення державного контролю за виконанням органами місцевого самоврядування окремих повноважень органів виконавчої влади на рівні спеціального закону».

За словами президента УАРОР, конфлікт взаємовідносин контролюючих органів державної влади і органів місцевого самоврядування вимагає негайного внесення коректив до чинних редакцій законів України. 

Щодо правового регулювання державного нагляду досі триває громадська дискусія. З боку держави має бути контроль за рішеннями, які приймаються в органах місцевого самоврядування.

AEC1B5ED-FB43-4074-8644-AFBECF2C1167

87C89FAB-CC40-41DD-8CE7-039FCD715E72

6C66E353-E1FE-48C7-95DE-870980F7B292

A0F8843B-C7B0-494B-AB6B-A45BC7E9A904

 

05 липня 2018

Джерело: Веб-сайт Харківської обласної ради

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації