Авторизація

Новини

-Асоціації-e1522955723657.jpgТаке переконання висловив Президент Української асоціації районних та обласних рад, Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, виступаючи на розширеній нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, що проходить у Вінниці.

«Ще 4 червня 2015 року Верховна Рада затвердила План законодавчого забезпечення реформ в Україні. З 11 законопроектів, передбачених Планом, на сьогодні ухвалено лише один, — зазначив Сергій Чернов. — А з розроблених Мінрегіоном 17 першочергових законопроектів парламент схвалив також один».

На думку Сергія Чернова, необхідно оновити законодавчу базу регіональної політики: потрібен єдиний законодавчий акт, який би об’єднав положення двох законів. Перший — «Про стимулювання розвитку регіонів» був ухвалений у 2005 році, другий — «Про засади державної регіональної політики» з’явився через десять років, у 2015-му. На жаль, більшість положень цих законів так і не запрацювала.

«Здобутки реформи очевидні, — підкреслив президент Української асоціації районних та обласних рад. — Але сьогодні необхідно приділити максимум уваги нереалізованим можливостям регіонального розвитку».

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації