Авторизація

Новини

Після 1 січня на рівні Києва, на рівні «Укравтодору» залишиться 50 тис. км доріг. 120 тис. перейде на рівень відповідальності обласних адміністрацій

Про це розповів керівник "Укравтодору" Славомір Новак в ефірі Еспресо.

"Це друга реформа, про яку я хочу сказати. В інших країнах Євросоюзу там різні рівні самоврядування, вони відповідають за різні рівні доріг. В Україні на сьогоднішній день, це для мене був шок, що голова «Укравтодору» - «Укравтодор – це взагалі інституція, яка знаходиться тут, у Києві – він відповідає за цілу мережу доріг 170  тис. км доріг". - зазначив Новак. 

"Це божевільна кількість кілометрів по всій країні. І завдяки реформі децентралізації після 1 січня на рівні Києва, на рівні «Укравтодору» залишиться 50 тис. км доріг. 120 тис. перейде на рівень відповідальності обласних адміністрацій. Це фундаментальна реформа – вона міняє все", - наголосив він. 

"Я називаю це новою конституцією доріг в Україні. Це буде на перший рік, як завжди при великих реформах, це буде важкий час. Ми будемо допомагати, патронувати. Але я впевнений, що за рік-два децентралізація дуже гарно запрацює", - резюмував керівник "Укратодору".

 

Джерело: https://espreso.tv

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації