Авторизація

Новини

Кращими проектами міського розвитку в рамках всеукраїнського щорічного конкурсу «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст-2017» стали проект з облаштування громадського простору «Змінюючи місця» (м. Одеса), проект реконструкції центральної площі у місті Іллінці (Вінницька область) та платформа громадських та культурних ініціатив «Турбіна» і Урбан-сад (м. Херсон).

1 грудня 2017 року у Львові у рамках другої українсько-німецької конференції з міського розвитку відбулося нагородження переможців та учасників конкурсу. Участь у нагородженні взяв заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Дуже радий, що вже вдруге поспіль Лейпцизька премія об’єднує кращі проекти з розвитку міст. Цього року у конкурсі взяли участь близько 50 проектів з понад 30 українських міст. Маю надію, що у наступному році їх кількість і якість зростатиме у геометричній прогресії. Адже це реальне залучення громад до міського планування та реалізації проектів громадського простору. Вдячний нашим німецьким колегам за організацію премії та постійну співпрацю в інтегрованому міському розвитку в Україні», - сказав він.

У свою чергу, Державний секретар Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини Ґюнтер Адлер підкреслив важливість теми цьогорічного конкурсу «Комфортні для життя міста в Україні». «Кожне місто по-своєму унікальне, і те, що комфортне для одного, може не бути таким для іншого. Головними умовами будь-якого комфортного міста, на мою думку, є доступне та комфортне житло, якість води та чистота повітря, мобільна система транспорту, необхідні умови для праці та відпочинку. І я радий, що такі проекти ініціюються в Україні і це відбувається за активної участі громадянського суспільства», - наголосив він.

Усі три проекти-переможці отримали грошові премії для подальшого розвитку та можливість обміну досвідом у сфері міського розвитку з колегами з Німеччини.

Також спеціальними преміями було відзначено ще 5 проектів-учасників конкурсу. Це «Харківська школа архітектури» (м. Харків), проект реконструкції Контрактової площі «Київська вітальня» (м. Київ), ініціатива «Фестиваль Франківських дворів» ГО «Молодіжне телебачення» (м. Івано-Франківськ), проект «Разом парк» ГО «Міські реформи» (м. Харків), проект «Спільнокошт озеленення» Інституту просторового розвитку (м. Львів).

Нагадаємо, 29 серпня 2017 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та Міністерство навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Федеративної Республіки Німеччина (BMUB) за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) оголосили про початок всеукраїнського конкурсу «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст-2017».

Довідково

Конкурс «Лейпцизька премія інтегрованого міського розвитку в Україні» відбувся вперше у 2016 році. Він відзначає кращі проекти у сфері інтегрованого міського розвитку, які успішно втілені у співпраці з мешканцями міст протягом останніх чотирьох років і базуються на Лейпцизькій хартії «Міста Європи на шляху сталого розвитку».

 

Джерело: http://www.kmu.gov.ua

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації