Авторизація

Новини

 

MG_2400.jpg

Процес децентралізації  триває: сьогодні на Волині діють 40 об’єднаних територіальних громад (ОТГ), з них 12 – у регіоні Прибужжя. Тут, 29 жовтня, волиняни обрали депутатів і голів до Любомльської, Головненської, Рівненської, Зарічанської, Оваднівської та Іваничівської громад.

Про це йдеться у черговому номері газети «БУГ» від 2 грудня.

Вже минув місяць з часу обрання керівників цих ОТГ, відбулися установчі сесії рад, і ми запитали, чи мають вони плани розвитку громад.

.jpg

Голова Головненської селищної громади Микола Демедюк каже, що вже має кілька пріоритетних завдань. До слова, громада об’єднала 3 сільради – Головне, Заболоття та Нудиже, і понад 6 тисяч жителів.

«Зараз починається навчання людей, формування бюджетів і штату. Перше, що плануємо, – створити повноцінний апарат громади і будемо писати стратегію розвитку.

Маємо два пріоритети: будівництво школи у селищі Головне, і ремонт дороги, що сполучає наші три сільські ради, які об’єдналися. Це – дорога державного значення, яка могла б відкрити серйозну перспективу нашій громаді. Будемо шукати можливості зі співфінансування з державного і місцевого бюджетів. Все нове відразу завжди нелегко, але я думаю, що все буде добре», – зауважив він.

-ф.jpg

Голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк розповів про найближчі плани роботи у громаді. До слова, жителів громади тут втричі більше, аніж у смт Головне – понад 10 тисяч людей з Іванич, Мишівської та Соснинської сільрад. За словами голови, наразі робота у громаді «кипить».

«Зараз інтенсивно працюємо у двох напрямках. Головне – сформувати ефективну команду. Тому кадрове питання – актуальне. Кінець року, і мусимо швидкими темпами напрацювати пропозиції для формування бюджету громади-2018.

Важливо, щоб у Новий рік громада увійшла з бюджетом. Як будемо бачити цифри, тоді спільно з депутатами визначимо пріоритети розвитку соціальних закладів та подумаємо над подальшою інфраструктурою населених пунктів  нашої ОТГ», – зазначив він.

.jpg

Голова Любомльської міської громади Роман Ющук повідомив, ще після виборів і до першої сесії окреслив проблемні питання. Найголовніше – сформувати дієвий апарат ради з кваліфікованих працівників.

«До кінця року маємо  сформувати бюджет об’єднаної громади і працювати над його наповненням. Беззаперечний плюс, що знаходимося поряд з сусідніми Республіками Білорусь і Польща. Маємо великий земельний ресурс і велику кількість працездатного населення, що є значним поштовхом для заохочення інвестора.

Будемо  підтримувати і «виводити» на кращий рівень освітню і медичну галузі, працювати над підвищенням  якості  надання послуг нашим  комунальним підприємством. Зараз створюємо ЦНАП. Планую в колишніх сільрадах секретарів зробити представниками ЦНАПів».

У наступних номерах газети своїми планами роботи у громадах поділяться новообрані голови Рівненської ОТГ Володимир Крижук, Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка та Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич.

 

Джерело: http://bug.org.ua/news/yak-planuyut-rozvyvaty-hromady-novi-holovy-oth-prybuzhzhya-200068/

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації