Авторизація

Новини

Стартував онлайн-курс "Місцеві податки і збори: абетка для ОМС ОТГ "  на платформі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку. Курс є безкоштовним.

Успішне виконання функцій та завдань, покладених на органи місцевого самоврядування, неможливе без належного фінансового забезпечення. Основним джерелом надходжень місцевих бюджетів мають стати власні доходи, у тому числі місцеві податки і збори. Відтак підвищення ролі саме місцевих податків та зборів і збільшення їх частки у складі доходів є головним напрямком зміцнення місцевих бюджетів та розширення фінансової автономії відповідних територій.

Курс «Місцеві податки і збори: абетка для ОМС ОТГ» розрахованийдля керівників органів місцевого самоврядування та фахівців місцевих рад базових рівнів, функції яких пов’язані із фінансово-економічними питаннями. Також цей курс буде корисний депутатам місцевих рад базового рівня, оскільки саме депутатський корпус «грає головну партію» у непростій композиції прийняття рішень про місцеві податки та збори.

У цьому курсі автори аналізують приписи законодавства і у частині повноважень ОМС та процедур прийняття рішень про місцеві податки та збори і у частині змістовного наповнення відповідних рішень: граничних порогів ставок відповідних податків та зборів, окремих особливостей їхнього адміністрування тощо.

Окрему увагу автори приділяють особливостям прийняття рішень про місцеві податки та збори на 2017 та 2018 роки, а також особливостям прийняття відповідних рішень ОМС ОТГ.

Проходити курс можна вже, зареєструвавшись за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Зазначимо, що курс підготовлений за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні»  DESPRO.

 

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації