Авторизація

Новини

19 червня 2017 року відбувся перший день  двох денного семінару з обміну досвідом "Кращі практики місцевого самоврядування у сфері надання адміністративних послуг" у с. Зимне Волинської області.

Учасниками семінару є представники органів місцевого самоврядування переможців "Конкурсу кращі практики місцевого самоврядування" у 2016 році в номінації Центри надання адміністративних послуг, а також представники Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, Мінрегіону та експерти.

Захід організований Мінрегіоном та Програмою Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні"  у співпраці з Зимнівською об'єднаною територіальною громадою і Департаментом "Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку" Луцької міської ради.

Відкриваючи семінар керівник Програми Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні" Андрій Гук проінформував учасників заходу про діяльність Ради Європи та очолюваної ним Програми Ради Європи, про її плани і пріоритети в діяльності, методологію Ради Європи щодо Конкурсу кращих практик місцевого самоврядування та її імплементації в Україні, який був започаткований  у Великобританії. Також було зазначено про пріоритетний напрям Програми спрямований на підготовку та подальше впровадження рекомендацій щодо підвищення кваліфікації і навчань службовців в органах місцевого самоврядування.

Під час першого дня семінару учасники ознайомилися з діяльністью Зимнівської об'єднаної територіальної громади, її Центру надання адмістративних послуг. У номінації «Сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад» за темою «Центри надання адміністративних послуг» Зимнівська сільська рада об’єднаної територіальної громади Володимир — Волинського району Волинської області нагороджена дипломом І ступеня за кращу практику «Створення Центру надання адміністративних послуг».

Зимнівська об'єднана територіальна громада є першою об'єднаною територіальною громадою у Волинській області.

В рамках заходу експерт Програми Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні" Вадим Прошко презентував інструменти розвитку прідприємництва органами місцевого самоврядування. Зокрема запропоновано на базі  ЦНАПів впроваджувати елементи бізнес-інкубаторів,  а саме проведення навчань   представниками суб'єктів надання адміністративних послуг для починаючих власну справу підприємцям, проведення яких має допомогти останнім у подальшому отриманні адміністративної послуги, а таож започаткувати власну справу.  

 

 

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації