Авторизація

Новини

До 2020 року фінансування місцевих бюджетів збільшиться до 533 млрд грн, - Мінфін
 

Уряд планує збільшити фінансування місцевих бюджетів до 533 млрд грн до 2020 року. Про це заявив Міністр фінансів України Олександр Данилюк, презентуючи проект середньострокового бюджетного планування на 2018-2020 роки, передає УНН.

«Ми продовжуємо збільшувати фінансовий ресурс місцевих бюджетів. У 2018 році обсяг ресурсів складе майже 500 млрд грн, це на 16 % більше ніж у 2017 році, і до 2020 року ця сума становитиме 533 млрд грн», - сказав Олександр Данилюк.

За його словами прогнозований обсяг доходів місцевих бюджетів теж збільшиться з 248 млрд грн у 2018 році до 284 млрд грн у 2020 році.

За його словами, уряд ставить собі за мету забезпечити самостійність місцевих бюджетів і зміцнити їх фінансову спроможність, підвищити прозорість і ефективність управління бюджетними коштами на місцевому рівні.

«Головне - михочемо завершити реформу створення об’єднаних громад, бо нам потрібні платоспроможні громади», - сказав Олександр Данилюк.

Як відомо, сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив проект Бюджетної резолюції до 2020 року, яка започатковує новий процес планування державних фінансів на середньострокову перспективу і передбачає ріст економіки України на 4% до 2020 року, зниження інфляції до 5% до 2020 року, зниження дефіциту бюджету до 2% та зниження частки боргу до 55% ВВП.

Документ було підготовлено Міністерством фінансів України. Як очікується, протягом трьох днів резолюція буде остаточно узгоджена і передана до Верховної Ради.

Представляючи основи документа, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсманпідкреслив, що вперше в Україні Уряд відкриває горизонт планування на три роки задля того, аби було зрозуміло, «куди йде країна».

Він підкреслив, що закладені макропоказники – це базовий рівень, який можна перевиконати – в разі ухвалення ефективних рішень і досягнення необхідної глибини перетворень у державі. Пріоритетними, на думку Глави Уряду, є продовження децентралізації й зміцнення місцевих бюджетів, підвищення соціальних стандартів, стимулювання промисловості й створення нових робочих місць.

Джерело: Прес-центр ініціативи «Децентралізація влади»

     

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації