Авторизація

Новини

13 червня 2017 року в Установі "Центр розвитку місцевого самоврядування" відбувся семінар з електронного урядування "Внесок Проекту EGOV4UKRAINE до процесу децентралызації та Програми U-LEAD". Зазначений захід відбувся в рамках Компоненту 2 Програми U-LEAD.

Розвиток електронного урядування, зокрема покликаний забепезпечити якісне надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування перш за все об'єднаних територіальних громад, утворення і становлення, яких зараз відбувається в рамках реформи місцевого самоврядування та територіальної органанізації влади в Україні.

Частина 7 статті 9 Закону України "Про адміністративні послуги" передбачає, що суб’єкт надання адміністративної послуги не може вимагати від суб’єкта звернення документи або інформацію, що перебувають у володінні суб’єкта надання адміністративних послуг або у володінні державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ або організацій, що належать до сфери їх управління.

На практичне впровадження зазначеної норми спрямоване електроне урядування шляхом створення взаємодії різних баз данних.

Пд час заходу було презентовано та обговорено направацювання і подальші кроки з розвитку електронного урядування та внесок у цей процес вищезазначеного проекту та програми.

Про проект підтримки EGOV4UKRAINE програми U-LEAD.

P_All_1.jpg

P_All_2.jpg

Довідково:

Програма Європейського Союзу «U-LEAD with Europe: місцеве розширення прав і можливостей, підзвітність та розвиток»

Програма фінансується ЄС та направлена на зміцнення  керівництва і покращення підзвітності на місцевому, регіональному та центральному рівнях для кращого реагування на потреби населення.

Програма включає два основних компонента:

Компонент 1 — програма спрямована на підвищення рівня інституційного розвитку органів влади на всіх рівнях для ефективної реалізації децентралізації та регіональної політики.

Компонент 2 – на створення Центрів надання адміністративних послуг та забезпечення активної участі громадян у місцевому розвитку. Пріоритет надається добровільно об’єднаним громадам.

За сприяння зазначеної програми діє Установа "Центр розвитку місцевого самоврядування" засновниками якої є  Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Українська асоціації районних та обласних рад" та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад.

 

 

 

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації