Авторизація

Новини

13 квітня 2017 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №5587 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності». Відповідне рішення підтримали 276 депутатів. Його впровадження дозволить суттєво покращити позиції України у рейтингу Doing Business та додатково залучити в економіку України близько 1,2 млрд доларів інвестицій.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні депутати проголосували у другому читанні за дуже важливий законопроект для дерегуляції та розвитку будівельної галузі. За підрахунками експертів він дозволить піднятися Україні на 2 позиції в загальному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, а це додаткові 1,2 млрд доларів інвестицій в нашу економіку», — сказав він.

За словами заступника Міністра, це стане вагомим кроком у спрощенні процедур у будівництві. «Законопроект скасовує процедуру отримання техумов пожежної та техногенної безпеки, яка дублюється, так як і так врахована у ДБН на етапі проектування, а також регламентує встановлення вимоги вищої освіти для виконавців будівельних робіт, що сприятиме покращенню їх якості та контролю. Вдячний депутатам за підтримку цього важливого рішення!», — підсумував Лев Парцхаладзе.

Довідково:

16 березня 2017 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5587 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності. За відповідне рішення проголосували 230 народних депутатів.

Мета – нормативно-правове врегулювання питань, пов’язаних із:

— скасуванням вимоги щодо необхідності отримання вихідних даних та технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій;

— підвищенням професійного рівня виконавців робіт у будівництві;

— визначенням правових умов для удосконалення збору даних державної статистичної звітності щодо прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Результат: сприяння підвищенню позицій України в рейтингу Doing Business, ефективне регулювання господарської діяльності у будівництві.

Building_law#5+green_lowres-1

13.04.2017

Джерело: Веб-сайт Мінрегіона

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації