Авторизація

Новини

Парламент прийняв у першому читанні законопроект «Про фонд енергоефективності» №5598. За це рішення проголосували 227 народних депутатів.

«Я закликаю парламент мобілізуватися навколо нашої спільної мети — зменшення тиску комунальних тарифів на українські родини та забезпечення енергонезалежності держави. Фонд енергоефективності – ключовий інструмент комплексної реформи енергоефективності. Він дає людям фінансові інструменти і технічні рішення, які зменшать споживання енергоресурсів та витрати на комунальні послуги. Нам дуже важливий цей закон, як технічний і фінансовий інструмент, який дасть можливість ефективно використати кошти державного бюджету та залучити міжнародну допомогу. Ми перший раз повернули реформу енергоефективності до потреб споживача, для її впровадження потрібні закони», — наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, виступаючи у Верховній Раді.

Віце-прем’єр зазначив, що Європейський союз чітко підтвердив свою готовність підтримувати фінансово наповнення Фонду енергоефективності. Геннадій Зубко також закликав народних депутатів якнайшвидше ухвалити ще три важливі закони, необхідні для впровадження реформи енергоефективності:

— «Про житлово-комунальні послуги» (№1581-д). Створює сучасний ринок ЖКП. Встановлює чіткі правила взаємовідносин між споживачами та постачальниками послуг.

— «Про комерційний облік комунальних послуг» (№4901). Запроваджує обов’язкове встановлення лічильників. Люди сплачуватимуть лише за спожиті послуги, а не за розкопані труби та втрати в мережах.

— «Про енергетичну ефективність будівель» (№4941-д). Встановлює енергетичну справедливість у будинку. Запроваджує механізм отримання уніфікованого сертифіката енергоефективності будівлі. Дає незалежну діагностику будинку та план реновації.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації