Авторизація

Новини

Розпорядженнм від 8 лютого 2017 р. № 70-р Уряд розподілив 181 млн грн субвенції з державного бюджету між місцевими бюджетами Вінницької, Івано-Франківської, Київської, Львівської та Чернівецької областей на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (загальний фонд) за певними об'єктами.

Нагадаємо, Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» у загальному та спеціальному фонді передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у загальному обсязі 4 млрд грн без розподілу обсягу між місцевими бюджетами.

Відповідно до частини шостої ст. 108 Бюджетного кодексу України, ст. 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами здійснюється Кабінетом Міністрів України за погодженням з Комітетом Верховної ради України з питань бюджету.

Розподіл зазначених коштів по відповідних об'єктах дозволить забезпечити належним обладнанням заклади охорони здоров'я та підтримку їх в належному стані, а також організацію освітнього процесу.

Так, відповідно до розпорядження Чернівецька та Львівська області отримали кошти на перинатальні центри. Крім того, Льлвівіський обласний бюджет одержав 20 млн грн на реставрацію собору Святого Юра. 1 млн грн виділено м. Березань для придбання шкільного автобусу. Вінницький обласний бюджет отримав 45 млн грн на будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні ім. Пирогова. По Івано-Франківській області 25 млн грн надано Коломийському районному бюджету на придбання медичного обладнання для оснащення Коломийської центральної районної поліклініки.

Джерело: Веб-сайт Асоціації міст України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації