Авторизація

Новини

У І півріччі 2016-го надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів 159 ОТГ (з урахуванням трансфертів з держбюджету) склали 3,1 млрд грн. Це майже усемеро більше, аніж бюджети місцевих рад, які увійшли до складу ОТГ, отримали за відповідний період 2015-го.

Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи результати аналітичного дослідження щодо виконання бюджетів 159 створених минулого року об’єднаних територіальних громад

За його словами, надходження міжбюджетних трансфертів з держбюджету до бюджетів ОТГ склали 1,77 млрд грн, зокрема, освітня субвенція – 916 млн, медична – 410 млн, субвенція на формування інфраструктури – 333 млн грн. На вирівнювання податкоспроможності бюджетів ОТГ з держбюджету спрямовано 110 млн грн.

«Фінансова децентралізація збільшила у 2016-му власні доходи місцевих бюджетів ОТГ більше, ніж утричі – з 418 млн до 1,3 млрд гривень. Доходи на одного мешканця відповідної території у середньому збільшено на 667 грн (з 288 до 955). ОТГ запланували кошти на здійснення видатків розвитку обсягом 149 млн грн, зокрема на ремонт доріг, будівництво, благоустрій територій та ЖКГ– 93 млн грн, ремонт та реконструкцію закладів соціально-культурної сфери – 31 млн», — наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, у порівнянні з початком 2016 року, залишки коштів загального фонду місцевих бюджетів ОТГ зросли удвічі і станом на 1 липня склали 748 млн грн.

Довідково:

Дослідження з виконання бюджетів 159 створених минулого року об’єднаних територіальних громад здійснено за ініціативи Мінрегіону, за сприяння Міністерства фінансів, Державної служби статистики, обласних державних адміністрацій та швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Матеріали демонструють динаміку виконання показників бюджетів громад за І півріччя 2015 року, до їх входження до складу добровільно об’єднаних громад, та за І півріччя 2016 року, після добровільного об’єднання цих громад і набуття ними права на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Увесь моніторинг дивіться ТУТ

0002

21.09.2016

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Префект

Децентралізація

Навіщо змінювати Конституцію у частині децентралізації